Plesk beheerpaneel - Domeinaliassen instellingen

Synchronisatie van de DNS-zone met het primaire domein
Als deze optie is ingeschakeld wordt de DNS-zone van het domeinalias gesynchroniseerd met de zone van het primaire domein. Alle wijzigingen die worden aangebracht in de DNS-zone van het primaire domein zullen automatisch worden toegepast op de DNS-zone van het alias. Als u bijvoorbeeld een CNAME-record aanmaakt met de naam blog.primair_domein.tld, dan zal ook het record blog.alias.tld worden toegevoegd aan de zone van het alias.

Opmerking: Als de DNS-zone van een domeinalias wordt gesynchroniseerd met het primaire domein, dan kunt u de records in de DNS-zone van het alias niet apart aanpassen.
 
Maildienst
Plesk staat niet toe dat er postvakken worden aangemaakt onder het domeinalias. In plaats daarvan worden de postvakken van het primaire domein gebruikt. Als u de optie Maildienst selecteert, dan worden de postvakken die onder het primaire domein zijn aangemaakt ook beschikbaar onder het alias. Om gebruikers in staat te stellen mail te lezen die is verstuurd naar de postvakken onder de naam van het alias, stuurt Plesk deze door naar de corresponderende postvakken onder het primaire domein.

Bijvoorbeeld:

U hebt een e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vervolgens stelt u een alias in voor domein.tld, bijvoorbeeld, alias.tld. Als u de optie Maildienst selecteert, dan wordt alle mail gestuurd naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. beschikbaar in het postvak Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Selecteert u deze optie niet, dan ontvangt het postvak Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. geen mail die is gestuurd naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Webservice
Als deze optie is ingeschakeld dan zal de website worden geopend in de browser via de URL van het alias. Als u het selectievakje Web niet selecteert, dan zal het alias alleen worden gebruikt voor mail, op voorwaarde dat Maildienst is geselecteerd.

Doorschakelen met HTTP-code 301
Standaard maakt Plesk voor aliassen gebruik van de interne doorverwijzing van de webserver. In dit geval lijkt het alias voor bezoekers en zoekmachines een aparte website. Dit kan tot problemen leiden, omdat zoekmachines de pagina's van het alias apart indexeren en uw primaire domein lager in de zoekmachine komt.

Om dit te vermijden kunt u een doorschakeling instellen met HTTP-code 301 (Moved permanently), door de optie Doorschakelen met HTTP-code 301 te selecteren. In dit geval zal alleen het primaire domein in zoekmachines verschijnen. U leest hier meer over op http://support.google.com/webmasters/bin/answer.py?hl=en&answer=93633


Java-webtoepassingen
Als u gebruik maakt van hostingdiensten gebaseerd op Linux en u hebt Java-toepassingen op uw site geïnstalleerd die u via het domeinalias toegankelijk wilt maken, selecteer dan de optie Java-webtoepassingen.