Safari Tabbladen die je regelmatig opent en in dezelfde combinatie gebruikt kun je bewaren in tabgroepen. Via één handeling kun je dan snel de tabs openen en gebruiken, handig tijdens het werken met Safari.

Sinds iOS 16, iPadOS 16 en Safari 16 voor Mac kun je startpagina's instellen en tabbladen pinnen in tabgroepen. Zo kun je ze makkelijk personaliseren en indelen zoals jij dat het handigst vindt.

Elk Tabgroep heeft zijn eigen startpagina. Hier kan je een achtergrond en favorieten aan toevoegen. Alle groepen zijn zo duidelijk van elkaar te onderscheiden zodat je meteen ziet in welke tabgroep je bezig bent. Het aanpassen van het Safari startscherm werkt op dezelfde manier als voor het normale startscherm.

  • Open de tabgroep in Safari
  • Klik op het instellingen-icoon onderaan de startpagina
  • Vink de gewenste opties aan of uit

Belangrijke tabbladen kun je vastzetten in je tabgroepen. Op een Mac kan je een tabblad pinnen door met de rechtermuisknop te klikken op het tabblad en te kiezen voor 'Maak tabblad vast'.

Op een iPhone of iPad doe je dit door het tabblad ingedrukt te houden en vervolgens in het pop-up-menu te kiezen voor 'Maak tabblad vast'.

Door de Tabbladen te pinnen kun je voorkomen dat je ze per ongeluk verwijdert. Je kan het tabblad pas weer sluiten door het tabblad los te koppelen of door met de rechtermuisknop te klikken op het tabblad. Op een iPad of iPhone kan je dit forceren door in het overzicht het tabblad ingedrukt te houden en in het pop-up-menu te kiezen voor 'Sluit'.